EARTH HOUR Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Op zaterdag 23 maart 2024 zal Bezoekerscentrum de Maten – de Slagmolen van Natuurpunt haar deuren openen voor een gezellige avond gevuld met kaarslicht en live muziek in teken van Earth Hour. Ook dit jaar zullen miljoenen mensen over de hele wereld om 20u30 hun lichten een uur lang doven.

Earth Hour, een traditie die in 2007 startte in Sydney, Australië om haar inwoners bewust te maken van het probleem van de klimaatverandering. In 2020 namen er al 190 landen deel!

Een studie uit 2014 liet zien dat in 10 landen het energieverbruik tijdens Earth hour met 4% afnam. Het is niet de bedoeling om jaarlijks de reductie van de CO2-uitstoot en het energieverbruik te meten, maar de cijfers zijn opvallend.

Wat kan je zelf doen? Je kan thuis het licht een uurtje uitdoen of je kan een bezoekje brengen aan de verwarmde tent in de groene tuin van de oude Slagmolen. Vanaf 19u30 is iedereen welkom om zich te laten betoveren door de Ierse fluit en doedelzak van Wim Poesen. Ook Nisa Ozkan en Yante Poncelet, 2 studentes aan de Genkse Muziekacademie, zullen de magie van de viool en de accordeon demonstreren. Een avond om niet te missen!

Gratis deelname, inschrijven vereist (1 persoon per inschrijving).

Praktische informatie

Wanneer

Organisatie

Bezoekerscentrum De Maten - De Slagmolen

Filter op categorie