Genk prijkt op Lavazzakalender 2019

Gepubliceerd op woensdag 21 november 2018 12.40 u.

Afgelopen zomer was er heel wat drukte in het Heempark, werden vele talen gesproken en moesten we dit mooie project nog wat geheim houden.

Nu mogen we eindelijk wat meer vertellen over onze prachtige muur.

Overal ter wereld waar in 2019 de jaarkalender van het wereldberoemde Italiaanse koffiemerk Lavazza aan de muur zal prijken, zullen de maanden mei en juni gesierd worden door foto's van Genk! Wij zijn bijzonder trots dat het Heempark verkozen is als één van de zes plaatsen wereldwijd.

De editie 2019 wordt vandaag gelanceerd onder het motto ‘Good to earth’. Natuur staat centraal en hij bevat foto’s van kunst en groen in zes landen: Thailand, Marokko, Kenia, Zwitserland, Colombia en België. De Italiaanse fotografe Ami Vitale, onder meer werkzaam voor National Geographic, reisde naar de zes landen om er zes kunstprojecten te documenteren, alsook de omgeving waarin ze werden geplaatst. In het Heempark zorgden de bijen voor inspiratie.
De Italiaanse street artist Millo gebruikte in Genk de blinde gevel van het Heempark als canvas voor een werk dat hij ‘Rebirth’ (wedergeboorte) doopte.

Foto's door Ami Vitale Photographer voor Lavazza. C - Copyright.