Help de bijen, koop een spork

Gepubliceerd op donderdag 25 januari 2018 20.09 u.

We weten eigenlijk al jaren dat veel insecten en vooral bijen het moeilijk hebben om te overleven. Nectar en stuifmeel zijn levensnoodzakelijk.

De imker en vrijwilligers van het Heempark willen hun steentje bijdragen en organiseren een verkoopactie van spork. Deze actie wordt samen met 'De Bijenvriend' georganiseerd.

De spork, ook wel vuilboom genoemd, bloeit maar liefst 5 maanden onafgebroken : van mei tot september. Door die lange bloeiperiode voorziet ze de bijen van stuifmeel en nectar in voedselarme periodes. Bijen zijn er gewoonweg verzot op, getuige daarvan de vele honderden bijen die soms op één struik te vinden zijn. Het zoemt soms zo erg dat sommigen denken met een bijenzwerm te maken te hebben.

Deze actie is in samenwerking met 'De Bijenvriend'.

Bestellen?

  • De plantjes zijn van eerste kwaliteit en kosten 1 euro/stuk.
  • Als je meer planten bestelt, wordt het goedkoper: vanaf 50 planten betaal je 0,90 euro/stuk, vanaf 100 planten 0,80 euro/stuk
  • Bestellen kan tot 10 maart.
  • Je kan je planten in het Heempark komen halen op 17 maart, van 9 tot 14u.

Hoe bestellen?

Je kan bestellen door te mailen naar heempark@genk.be. Geef je naam, mailadres en telefoonnummer op maar natuurlijk ook hoeveel planten je wil bestellen. Je ontvangt dan meer info in verband met betalen en afhalen.