Lancering: 'Focus op Genks groen'

Gepubliceerd op vrijdag 4 mei 2018 15.23 u.
Het Heempark en het E. Van Dorenmuseum starten samen een landschapsfotografieproject met Genkse hobbyfotografen! Schrijf je nu in.

Vanaf het midden van de 19e eeuw was de Limburgse Kempen een inspiratie voor honderden schilders en later ook fotografen. Uitgestrekte heidevlaktes, zompige moerassen, spiegelende vijvers en statige mastbossen domineerden het landschap.

Genk groeide dankzij de steenkoolmijnen en later Genk Zuid uit tot derde industriestad van Vlaanderen, maar behield ook zijn groene karakter. Het landschap van Genk ziet er vandaag dan ook anders uit. De heidevlaktes, moerassen, vijvers en bossen hebben we nog steeds. Maar iconische bomen in de tuinwijken, een stadspark of een volkstuin vullen nu het geheel aan.

Trek jij er graag op uit met je fototoestel en wil je Genks groen in beeld brengen? Dan zoeken het Heempark en het Emile Van Dorenmuseum jou!

4 seizoenen lang trekken hobbyfotografen het Genks groen landschap in. Elk seizoen komen we samen om het verhaal achter de beste foto’s te vertellen. We eindigen na een jaar met een eindtentoonstelling in het Molenvijverpark.

Heb jij zin om het groene Genkse landschap (in) te trekken met jouw camera?

Schrijf je in door te mailen naar heempark@genk.be en kom op 21 juni om 20.00u naar het Heempark voor de lancering van dit project.