Over het Heempark

Op zoek naar een leuke activiteit met je gezin of in groep? Trek je wandelschoenen aan en kom naar het Heempark. Dit natuurlijke park ligt tussen het centrum van Genk en Kattevennen. Kuier er langs de vijvers en hooilanden. Geniet van de orde in de kruiden- fruit- en groentetuinen. Neem ook een kijkje in de bijenhal en maak kennis met de imker.

Je kan picknicken aan 1 van de picknickbanken of in de openluchtklas of bestel iets lekkers bij de bistro. Kinderen leven zich uit in de avontuurlijke speeltuin. Wie op zoek is naar nóg meer avontuur kan de laarsjeswandeling volgen doorheen wilgentunnels, het bosje, de natte omgeving en de grote vijver. Aangepast schoeisel is zeker een aanrader!

Het Heempark heeft ook een aantal enthousiaste gidsen die je alles kunnen vertellen over de natuur. Op de pagina educatief aanbod vind je alle info. Ook wie meer wil weten over de opvang van regenwater, groene gevels, bomen of het inrichten van je tuin kan terecht in het Heempark!

Lees hier alles over de grote groep vrijwilligers en verenigingen die samen het Heempark vorm geven. Ontdek onze vrienden van Genk. Leer meer over de geschiedenis van deze unieke plek in Genk!