Plantenasiel

In het Heempark kan je sinds oktober terecht voor het plantenasiel. Iedereen mag hier zieke of te grote kamerplanten binnenbrengen en gezonde planten meenemen aan een zeer zacht prijsje.
De initiatiefnemer van dit project is Simon Spaepen. Hij baat het centrum uit dat onderdak heeft gekregen in het mooie Heempark en vertelt hoe het werkt: “We geven de planten een tweede leven. We verzorgen ze, verpotten de planten en scheutjes krijgen hun eigen pot. Eens ze weer gezond zijn, bieden we ze ter adoptie aan voor een bijdrage van 2,5 of 5 euro. Met dat geld kopen we potgrond en andere materialen.”

Perfecte match

Simon runt het plantenasiel met ondertussen al een tiental andere vrijwilligers. “Ons doel is om mensen te sensibiliseren en bewuster te laten omspringen met planten”, zegt Peter die ook regelmatig bijspringt in de verzorging.

En mag dan iedereen hier zomaar een plantje komen brengen of kopen?

“Iedereen”, verzekert Simon, “maar we matchen je wel aan de juiste plant. Net zoals wanneer je een hond of kat uit het asiel wil adopteren. Daar wordt er ook gekeken of je bij elkaar past”, lacht de plantenvriend.

Potten gezocht!

Jij kan dit centrum een duwtje in de rug geven. Heb je nog bloempotten op overschot? Breng ze naar het Heempark!

Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de openingsuren van het Heempark.