Wij zoeken nieuwe Tuinrangers

Onze Genkse Tuinrangers zijn gespecialiseerd in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Ze helpen tuineigenaars in Genk bij de zoektocht naar dé ideale boom voor hun (voor)tuintje. Of geven concrete tips voor een tuin vol bijen en vlinders, die langer zonder water kan.

In Genk zijn er op dit moment 7 Tuinrangers actief en het enthousiasme bij Genkenaren is groot! Er is een wachtlijst van Genkenaren die advies vragen. 

Als Tuinranger zorg je dan ook voor meer natuur in je eigen buurt. Het is vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, omdat je impact hebt! Want je zou ervan versteld staan hoeveel mensen eigenlijk wel te vinden zijn voor een stukje bloemenweide in hun tuin.

Alleen … hoe begin je daar nu aan? Hoe moet je het onderhouden, en zou dat eigenlijk wel lukken op deze bodem? Het zijn allemaal twijfels en drempels die je als Tuinranger kan oplossen.

Elke Tuinranger krijgt een straffe opleiding en al het nodige adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken. Bovendien sta je er niet alleen voor. Je kan voor steun terecht in het Heempark, maar de Vlaamse ‘community’ aan Tuinrangers telt al bijna 250 leden met een hart voor de natuur. Samen adviseerden we al meer dan 5.000 tuinen, verspreid over 45 Vlaamse steden en gemeenten.

Ons gedreven team kan wel wat versterking gebruiken. Misschien van jou? Kom vrijblijvend naar onze infoavond en we vertellen je er alles over!

Maandag 9 oktober - 19u30 - Heempark

Als je je op voorhand inschrijft, kunnen we je op de hoogte houden van last minute wijzigingen!