Zomerse zondagen

Elke zondag van juli en augustus organiseert het Heempark leuke, natuurlijke en avontuurlijke activiteiten voor jong en oud.

Om 9u30 en om 14u start telkens een activiteit. We informeren je over bijen, tuinieren, vuur maken, de grote dieren in het bos en gaan zelf aan de slag om iets moois te maken.

Elke zondag is de bijenhal ook vrij te bezoeken en is de imker aanwezig om meer uitleg te geven.

Voor een aantal activiteiten vragen we een bijdrage voor de materiaalkost, je neemt je eindresultaat mee naar huis. Deze bijdrage wordt contant betaald bij aanvang van de activiteit.

Activiteiten worden georganiseerd volgens de geldende maatregelen en beginnen telkens aan de openluchtklas (achter het hoofdgebouw). Je kan enkel na inschrijving deelnemen aan workshops.

4/7/21 

9u30

14u

Confituur, zoet uit de natuur

We maken lekkere confituur met vruchten uit het Heempark. Die gaan we eerst samen oogsten/plukken. Hierbij geeft de gids uitleg over seizoensfruit. Nadien verwerken we deze tot een gezond potje confituur, dat je mee naar huis kan nemen.

 € 5

11/7/21

9u30

14u

Grote dieren in het bos

Onze natuurgids neemt je mee naar het bos van Kattevennen. Daar maken we kennis met enkele van de grote dieren (ree, everzwijn, vos, uil, …) die in de Genkse bossen leven. Hoe gebruiken deze dieren hun zintuigen om te overleven? Leven ze ’s nachts of overdag? Wat eten ze? Leven ze boven of onder de grond? …

GRATIS

18/7/21

9u30

14u

Kunst en natuur

Maak de kunstenaar in jezelf wakker en laat je inspireren door de mooie dingen die je in de omgeving vindt. Bladeren, takjes, vruchten, bloesems,… toveren we om tot een mooi kunstwerk. Laat je inspireren door de natuur!

€2,5

25/7/21

9u30

14u

Lippenbalsem maken

Je lippen beschermen met natuurlijke ingrediënten gemaakt door de bijen. Samen met onze imker Albert maak je je eigen lippenbalsem. Tegelijk geeft hij uitleg over de bijen.

€5

1/8/21

9u30

14u

Botanische afdrukken in klei

We verzamelen eerst materialen in de omgeving en maken daar mooie afdrukken van in klei. Het resultaat van je print neem je als een fossiel mee naar huis.

€2,5

8/8/21

9u30

14u

Brood bakken

Brood bakken begint met het ontdekken van de ingrediënten van het brood. Je kneedt zelf je deeg, vervolgens gaan de broodjes in de hete bakoven. Na het bakken nemen je je broodje mee naar huis.

€2,5

15/8/21

9u30

14u

Knetterend vuur

Vuur maken blijft speciaal, voor jong en oud!

We onderzoeken eerst wat brandbaar materiaal is en gaan in het bos op zoek naar hout en aanmaakmateriaal. Daarna kan het echte werk beginnen: wie heeft als eerste een brandend vuurtje?

GRATIS

22/8/21

9u30

14u

Magische toverdrank

Kom mee op ontdekking in de prachtige kruidentuin van het Heempark. Onze gids laat je kennis maken met verschillende kruiden. We maken er samen een verrassend lekker drankje van!

€2,5

29/8/21

9u30

14u

Bij ZON(dere) DAG

Als afsluiter van een leuke zomer, vullen we deze zondag met tal van activiteiten. We zetten de bij centraal. Verspreid over het domein van het Heempark kan je van de éne naar de andere activiteit.

GRATIS

Inschrijven

Mail ons met volgende informatie:

  • de activiteit waarvoor je inschrijft
  • je naam
  • aantal personen + leeftijd
  • telefoonnummer