Bijenhal

In het Heempark houdt onze imker Albert een aantal bijenvolken. Voor de bijenhal zie je bloemen en planten die de bijen heel wat stuifmeel en nectar leveren. Wij gebruiken een bloemenmengsel dat jaarlijks opnieuw ingezaaid wordt en bestaat uit specifieke planten voor bijen.

De noeste arbeid van de Heemparkbijen levert heel lekkere honing op die je in het Heempark kan kopen. De voorraad varieert elk jaar.

In de zomermaanden kan je op zondag komen kijken hoe onze imker honing slingert of wat er binnen in de bijenhal te zien is.

Met 'Iedereen bijeen', het bijenplan van 2014 - 2017, wilde de stad Genk een steentje bijdragen aan de bescherming van de bijen. Diverse acties zijn gerealiseerd, en een daarvan is de uitwerking van een educatief programma waarmee we scholen en andere doelgroepen kunnen bereiken. De bijenhal is volledig vernieuwd en zeker een bezoekje waard!

Honingbijen in beeld

Bijenhotel

Ga zelf aan de slag om de bijen een opslagruimte voor voedsel te geven in je tuin. Een bijenhotel is steeds opgebouwd volgens een aantal principes
- De natuurlijke materialen die je gebruikt zijn houtig, riet, bamboe, …
- Gebruik gedroogd hout van minstens 15 cm lang, best hard hout (eik, robinia, kastanje, es, beuk of meidoorn. Naaldhout bevat veel hars en is minder aangewezen, tenzij het kurkdroog is.
- Ook holle stengels zijn de favoriete nestelplekjes voor insecten. Riet, vlier en braam zijn perfect.
- Bind dus busseltjes holle stengels samen en hang je op een zonnige plek.

Bijenhotel in beeld