Over het Heempark

Het Milieu- en Natuureducatiecentrum Heempark is een plek waar scholen, groepen en verenigingen, maar ook gezinnen kennismaken met natuur en milieu in Genk.

In 2023 en 2024 werden gesprekken gevoerd en workshops georganiseerd om de toekomstvisie van het Heempark te bepalen. Heempark blikt vooruit. Dit maakte duidelijk dat we heel wat straffe Genkenaren samen brengen die zich engageren voor de natuur en anderen willen inspireren en informeren over het belang van de natuur. En... in heel wat gesprekken werd gedacht over wat “we” nog meer konden doen. Zo ontstond het nieuwe verhaal voor het Heempark

Op zoek naar een leuke activiteit met je gezin of in groep? Trek je wandelschoenen aan en kom naar het Heempark. Kuier er langs de vijvers en hooilanden, geniet van de orde in de kruiden- fruit- en groentetuinen, kom picknicken aan 1 van de picknickbanken of in de openluchtklas... Kinderen leven zich uit in de avontuurlijke speeltuin. Wie op zoek is naar nóg meer avontuur kan de laarsjeswandeling volgen doorheen wilgentunnels, het bosje, de natte omgeving en de grote vijver. Aangepast schoeisel is zeker een aanrader!

Tal van educatieve activiteiten worden aangeboden, begeleid door opgeleide natuurgidsen. Daarnaast organiseren vrijwilligers van de vzw Heempark Genk op regelmatige basis activiteiten in en om het Heempark.

Andere natuur- en milieuverenigingen, onze vrienden, vinden in het Heempark de ideale uitvalsbasis om hun activiteiten vorm te geven. Het Heempark is niet alleen een prachtige natuurplek, het heeft bovendien een gezellig cafetaria en verschillende zaaltjes die te huur zijn.

Op deze website vind je alle activiteiten van het Heempark en vind je het uitgebreide aanbod voor klasgroepen.

Heb je een vraag m.b.t. milieu en natuur? Wil je meer weten over de opvang van regenwater, groene gevels, bomen of het inrichten van je tuin? Dan helpen we je graag verder.

Doe jij ook mee? Tot binnenkort! 

Contact

MNC Heempark

Adres
Hoogzij 7, 3600Genk
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
089 65 46 15
E-mail
heempark@genk.be
Website
www.heempark.be

Contacteer / volg ons via

Openingsuren

Vandaag

zijn wij open van 9 tot 12 uur & 14 tot 17 uur

Morgen

zijn wij open van 9 tot 12 uur & 14 tot 16 uur

Het park, de speeltuin en de tuinen zijn steeds vrij toegankelijk voor bezoekers. De balie, waar je terecht kan voor meer informatie, het plantenasiel en de zadenbib is geopend tijdens volgende uren

Meer openingsuren