Educatief aanbod

In het Heempark brengen we Genkenaren in contact met de natuur. Je kan bij ons ervaringen, inzichten en kennis opdoen. Onze activiteiten vinden zoveel mogelijk buiten, in de natuur plaats. Onze deskundige natuurgidsen staan garant voor een onvergetelijke activiteit. Als deelnemer kom je in actie met je hoofd, hart en handen: je doet kennis op, ervaart passie voor de natuur en zal zeker ook de handen uit de mouwen steken.

Begeleid je een groep met een bepaald aandachtspunt of ben je op zoek naar een specifieke activiteit, plek of thema? We houden daar graag rekening mee, contacteer ons en we zoeken samen naar een aangepast aanbod.

De gids wacht je op in het Heempark, op het afgesproken uur. Enkele activiteiten starten op een andere locatie

Ben jij als leerkracht samen met jouw klas op zoek naar een leuke en leerrijke activiteit? Dan zijn de activiteiten van het Heempark ongetwijfeld voor jullie weggelegd! Op een speelse manier dragen deze activiteiten bij tot het behalen van de verschillende leerdoelen. Zo leren de kinderen bij over onderwerpen als planten, dieren, voeding, werken met de handen, etc. Ze verwerven tijdens iedere activiteit ervaringen, inzichten en kennissen

Bekijk hier onze overzichtsboekjes