Wat we doen

Het Heempark is méér dan een park. Enerzijds is er de locatie: een groene oase vlakbij het stadscentrum van Genk waar heel wat te zien en te doen is. Daarnaast is er ook onze werking: activiteiten voor groepen en individuen die tot leven komen dankzij onze groep geëngageerde gidsen en vrijwilligers.

Met onze werking willen we heel Genk bereiken. Daarom zal het Heempark meer en meer te zien zijn in natuurgebieden en buurten doorheen heel Genk onder de de titel #AppelblauwGenkgroen. In het manifest leggen we uit wat #AppelblauwGenkgroen voor ons betekent. Daaraan mag elk groen en blauw initiatief gekoppeld worden, want alleen samen kunnen we gaan voor een klimaatbestendige stad waar het zalig leven is.

Onze werking

Tal van educatieve activiteiten worden aangeboden, begeleid door opgeleide (natuur)gidsen. Daarnaast organiseren vrijwilligers van de vzw Heempark Genk op regelmatige basis activiteiten in en om het Heempark, maar ook op andere groen-blauwe plekken in Genk.

Andere natuur- en milieuverenigingen, onze vrienden, vinden in het Heempark de ideale uitvalsbasis om hun activiteiten vorm te geven. Met hen werken we graag samen. 

Heb je een vraag m.b.t. milieu en natuur? Wil je meer weten over de opvang van regenwater, groene gevels, bomen of het inrichten van je tuin? Dan helpen we je graag verder.

Doe jij ook mee? Want ook jij kan je bijdrage doen aan meer groen en blauw in Genk. We geven je een aantal tips.

De locatie

Trek je wandelschoenen aan en kom naar het Heempark!

Kuier er langs de vijvers en hooilanden, bezoek de bijenhal, geniet van de orde in de kruiden- fruit- en groentetuinen, kom picknicken aan 1 van de picknickbanken of in de openluchtklas... Kinderen leven zich uit in de avontuurlijke speeltuin. Wie op zoek is naar nóg meer avontuur kan de laarsjeswandeling volgen doorheen wilgentunnels, het bosje, de natte omgeving en de grote vijver. Aangepast schoeisel is zeker een aanrader!

Het Heempark is niet alleen een prachtige natuurplek, het heeft bovendien een gezellige cafetaria met terras.

Geniet van deze mooie omgeving!