Dieren in het Heempark

In het Heempark trekken niet alleen de speeltuin en de leuke natuur de aandacht, ook onze dieren zijn erg belangrijk!

Niet voederen!

Misschien neem jij ook met de beste bedoelingen oud brood of keukentafelrestjes mee om de dieren te voederen. Doe dit alstublieft niet meer! Het voedsel is niet geschikt voor het lichaam, de spijsvertering van het dier, waardoor ze dik, lui en ziek worden. Je kan ook ongedierte (ratten!) aantrekken met eten dat blijft liggen. De bordjes NIET VOEDEREN staan er niet zomaar…

Soay schapen

Het Soay schaap is een hier weinig voorkomende soort. Deze schapen komen oorspronkelijk van de Schotse Sint Kilda eilanden komt. Het schaap is vernoemd naar het eiland Soay. Het is een vrij klein schapenras dat goed is aangepast aan de barre omstandigheden op deze vrijwel onbegroeide eilanden.

Kippen

In de kippenrennen van het Heempark vind je verschillende kippenrassen terug, kleine en grote. Informatiebordjes over de speciale kenmerken van elke kip geven je meer info.

In het najaar van 2021 krijgen de binnen- en buitenverblijven van de kippen een opknapbeurt. Daarom zal een deel van de deel van de kippen verhuizen. Dit geeft ons de ruimte hebben om te kunnen werken.

Konijnen

De konijnenweide is al een tijdje leeg, de konijntjes kregen een veiligere plek bij de kippen. Daar verstoppen ze zich vaak in hun tunnels :-)

Schapen

Jaarlijks bezoekt de herder met zijn schapen het Heempark. Ze eten ongeveer een week hun buikjes rond. Maar zij doorkruisen nog meer Genkse natuurgebieden! We vinden hen een reddingsbrigade, omdat ze het gras mooi kort "maaien", zonder sporen achter te laten of schade aan te richten en alles dus netjes maken op een milieuvriendelijke manier! 

De schapen in actie!