Genk gaat wild!

Heb jij al speciale dieren in de tuin gezien? Heb je al sporen gevonden in de tuin en vraag je je af van welk dier deze zijn? Nieuwsgierig naar de mysterieuze bezoekers in jouw tuin? Vos, ree of everzwijn komen soms op bezoek. Of is er al eens een egel langs gekomen? Of wil je weten welke kat op verkenning komt?

Een wildcamera is een mooi middel om te ontdekken wie er langs komt! Op het Heempark kan je gratis zo'n camera uitlenen om in de tuin te plaatsen.

Leven in de tuin.

Je zou het soms niet zeggen maar er is heel wat leven in onze tuinen in Genk. Een tuin met alleen maar verharding of midden tussen de huizen zal geen of veel minder leven aantrekken maar als je wat natuur in de buurt hebt, is de kans al groter. Dat willen we mee in beeld brengen en dat moet zeker lukken in Genk.

Ook een wildcamera in je tuin?

Aanvragen kan via de knop hieronder. Denk alvast na over waar de camera zou kunnen hangen. Je hebt hiervoor een boom of paal nodig.

Ik wil een wildcamera in mijn tuin!

Wij nemen contact op wanneer er een wildcamera vrij is. We spreken af wanneer je de camera mag komen ophalen en wanneer je hem moet terugbrengen. Achteraf bekijken wij de beelden van de camera en bezorgen wij jou de foto's en een woordje uitleg.

Door gebruik te maken van onze wildcamera's geef je toestemming aan het Heempark om de foto's te gebruiken in onze communicatie.