Subsidie voor boom of haag in je tuin

Werk je mee aan een groener Genk? Plant een boom of een haag in je tuin!

Stad Genk verleent een subsidie voor de aanplant van streekeigen boom- en struiksoorten. Zowel huiseigenaren als huurders en bewoners van appartementen met gemeenschappelijke tuinen komen hiervoor in aanmerking.

Het subsidiebedrag wordt berekend op basis van de gemaakte kosten voor aankoop, levering en aanplant van het plantgoed: Voor bomen varieert de vergoeding van 60% tot 100% van de kosten, afhankelijk van de boomomtrek, met een maximum van €500 per adres. Voor hagen bedraagt de subsidie 80% van de kosten, tot een maximum van €400 per adres.

Waarom een stedelijke subsidie?

De effecten van de klimaatverandering worden ook in Genk steeds meer voelbaar. Bovendien gaat de biodiversiteit snel achteruit, terwijl natuur net zo belangrijk is voor de mens: van de kwaliteit van de lucht die we inademen en het water dat we drinken tot ons fysieke en mentale welzijn. 

Met deze subsidie worden Genkenaren een handje gehlopen om ook in hun eigen tuin bij te dragen aan de oplossing door meer natuur te voorzien. Bomen en hagen verhogen de biodiversiteit en helpen tegen hitte, droogte en wateroverlast. Ze zuiveren de lucht en zogen voor een groen straatbeeld. Bomen hebben heel wat voordelen!

Meer subsidies om aan een klimaatslim Genk te werken?