Subsidieregelement

Werk je mee aan een groener Genk? Plant een boom of een haag in je tuin!

Stad Genk verleent een subsidie voor de aanplant van streekeigen boom- en struiksoorten. Zowel huiseigenaren als huurders en bewoners van appartementen met gemeenschappelijke tuinen komen hiervoor in aanmerking.

Bedrag

Voor een boom: 

  • met omtrek van 8 à 10 cm: 60% van de reële kosten voor de aankoop en eventueel de levering en aanplant van het plantgoed incl. BTW, excl. andere kosten, met een maximum van 360 euro per adres. 
  • met omtrek van 10 à 12 cm: 80% van de reële kosten voor de aankoop en eventueel de levering en aanplant van het plantgoed incl. BTW, excl. andere kosten, met een maximum van 400 euro per adres. 
  • met omtrek van 12 à 14 cm of groter: 100% van de reële kosten voor de aankoop en eventueel de levering en aanplant van het plantgoed incl. BTW, excl. andere kosten, met een maximum van 500 euro per adres. 

Voor een haag bestaande uit planten met minimaal een hoogte 60 à 80 cm: 80% van de reële kosten voor de aankoop en eventueel de levering en aanplant van het plantgoed incl. BTW, excl. andere kosten, met een maximum van 400 euro per adres. 

Voorwaarden

  • De subsidie is geldig voor hagen en bomen met voldoende grote plantmaat (zie bedragen) die voorkomen op de goedgekeurde plantenlijst en geplant zijn tussen 1 januari 2024 en 31 december 2025.
  • De boom of haag moet op privaat domein geplant worden. Zowel de voor-, zij- als achtertuin komen in aanmerking.
  • De subsidie kan aangevraagd worden door Genkenaren die een woning huren of bezitten en bewonen. Ook bewoners van een appartement met een gemeenschappelijke tuin kunnen een aanvraag doen. 
  • De aanvraag kan maximaal één keer per adres worden ingediend. 
  • Bij het aanplanten van een haag moeten er minstens 4 planten per meter aangeplant worden. 

Lees het volledige subsidie regelement aanplant boom of haag in private tuinen

Lees hier hoe je de aanvraag kan doen.

Lees hier welke bomen en hagen in aanmerking komen.