Week van de bij

Bijen zijn onmisbaar bij het bestuiven van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven.

Door meer verharding en minder bloeiende planten in onze tuinen is het voedselaanbod (nectar en stuifmeel) voor bijen veel beperkter. Voor zandbijen is er minder plaats vrij voor hun verblijfplaats in de bodem. In de “week van de bij” willen we dit onder de aandacht brengen.

Op het Heempark doet imker Albert daarom de deuren van de bijenhal open en organiseren we workshops om zelf aan de slag te gaan met de natuurlijke ingrediënten die de bijen ons bieden! 

Hier vind je alle activiteiten en praktische info

Wist je dat:

  • de bijenhal ook open is voor groepen?
  • je de lekkerste honing in het Heempark koopt?

Vrienden van de bij

Week van de bij is een campagne van de Vlaamse overheid.

Dit jaar richten ze zich niet alleen op bijen, maar op alle bestuivers. Naast bijen en hommels zorgen ook dag- en nachtvlinders, zweefvliegen, kevertjes en heel wat andere insecten voor de bestuiving van planten. Dat is niet alleen belangrijk voor onze voedselvoorziening, maar tevens voor het in stand houden van de biodiversiteit.

Doe mee!

Doe mee en kies als echte bijenheld voor een tuin waar alle bestuivers welkom zijn.

Er zijn heel wat dingen die jij kan doen om de bijen een handje te helpen!

Of tijd voor nieuwe planten in de tuin? Hier vind je alle bijvriendelijke planten, bomen, struiken, … die je kan vinden in onze tuincentra in één handig overzicht.