Water in Genk

Weet jij al wat ze aan het uitspoken zijn in “Waterrijk Waterschei”? En ken je het Heempark al? Al ooit eens een bever en zijn dammen gespot? Of nog altijd niet ontdekt hoe het nieuwe stadsbos eruit zal zien? Misschien had je al langer het idee om eens iets te gaan drinken aan de Slagmolen en de fantastische vijvers van de Maten te bewonderen? Met de fietsroute “Water in Genk” kan je al die dingen in 1 dag afvinken van je bucketlist!

Praktische info fietsroute "Water in Genk" 

De route is een lus van 19km die volledig bewegwijzerd is en passeert onder andere in het Heempark, Waterschei, langs de Stiemervallei, de Maten en het stadscentrum. Er zijn 9 stopplekken voorzien. Je kan eender waar in de lus instappen en neem de kinderen gerust mee. Volg wel de aangegeven richting. Je ontdekt mooie plekjes in Genk, wordt er slimmer en fitter van en bovendien kan je af en toe eens lachen met de audiofragmenten die je kan beluisteren op de verschillende stopplekken. Op het einde van de route heb je niet alleen een fijne dag buiten gehad, maar heb je ook een beter beeld van de waterproblematiek en kan je met kleine en grotere ideeën zelf thuis aan de slag om een verschil te maken!

Je kan de route raadplegen op Komoot en daar de instructies printen: 

Naar Komoot

Je kan ook het gpx bestand downloaden

Of volg de route door de pijlen onderweg te volgen. De pijlen zijn groen-blauw en er staat 'Water in Genk' op geschreven. 

Opgelet! Er zijn een paar punten op de route die extra aandacht vereisen.

  • In het centrum zijn fietsers toegelaten, maar hou rekening met de voetgangers, zeker op drukke momenten. In het centrum zijn er werken bezig. Wees voorzichtig.
  • Om naar de visclub in de Hoefstadstraat te gaan, kom je borden tegen: 'verboden toegang uitgezonderd plaatselijk verkeer'. Als fietser behoor je tot het plaatselijk verkeer en mag je hier dus gerust voorbij fietsen. 
  • Na de visclub steek je de Evence Coppéelaan over. Hier komen opnieuw auto's dus wees voorzichtig bij het oversteken.
  • Als je aan de Slagmolen (de Maten) geweest bent, moet je onder de spoorbrug door richting het centrum. Daar zijn momenteel werken bezig. Stap af en wandel dit stukje, dan mag je er gerust langs. 
  • In de Herenstraat rijdt je via de brug over de autostrade. Net na de brug moet je links afslaan, matig dus je snelheid zodat je de pijl niet mist.
  • Op drie plekken kruist de route: Aan het SportinGenk park, aan de Stiemer ter hoogte van de Heppenzeelstraat en in het Heempark. Bekijk de afbeeldingen op deze pagina om je niet te vergissen.

Merk je onderweg dat er iets niet duidelijk is, zijn er pijlen verdwenen enz... Laat het ons dan weten en mail naar heempark@genk.be Wij danken u!